joi, 27 ianuarie 2011

DE CE CONSUMAM LEGUME? 
      Fasolea poate fi considerata un substituent al carnii, deoarece contine proteine.
      Mai mult, aceasta este considerata o importanta sursa de fier pentru organism, fiind indicata in cazuri de astenie, apatie, colesterol crescut sau constipatie.
      Fasolea, datorita nutrientilor sai, combate si previne numeroase boli.
La ora actuala se cunosc mai multe tipuri de fasole: alba, neagra, pestrita, rosie, rozalie, verde, etc, toate avand un rol important in sanatate.
     Se recomanda consumarea fasolei alaturi de alte legume.
     De curand s-a creat si fasolea care nu provoaca flatulenta, prin reducerea firbrelor solubile din compozitie, fibre care provoaca eliminarea gazelor.
      Deoarece contine acid folic, fasolea este indicata femeilor insracinate, si nu numai. Ea este cat se poate de recomandata pentru un tranzit intestinal normal, regleaza glicemia, are un continut scazut de calorii, precum si fibre solubile si insolubile.
      Fibrele solubile ajuta la digestie si previne constipatia, iar fibrele insolubile reduc nivelul grasimilor din sange.

         UZ INTERN
      Persoanele care se feresc de consumul de fasole din cauza balonarii si eliminarii de gaze ce survin dupa ingerare, ar fi indicat sa stie ca efectele ei benefice asupra organismului uman sunt cu mult mai mari decat efectele minore si "nocive" despre care aminteam la inceput.
      Fibrele vegetale din compozitia fasolei impiedica absorbtia zaharurilor in sange si reduc secretia de insulina. In plus, fasolea are capacitatea de a reduce riscul aparitiei diabetului, dar si a imbunatatirii controlului asupra acestuia.
      Trebuie stiut faptul ca fasolea are un aport important la intarirea sistemului nostru imunitar, dar si la repararea tesutului muscular si a sistemului osos.
      Mai mult, fasolea lupta impotriva infectiilor, ajuta la vindecarea ranilor, regularizarea nivelului de enzime si de hormoni din organism.
      Fibrele insolubile din compozitia fasolei care se elimina din organism ajuta la prevenirea constipatiei. Fasolea previne aparitia cancerului de colon cu ajutorul unor bacterii ce produc un acid gras, dar si cu ajutorul favonoizilor care au rol de protectie impotriva cancerului de san.
      Fasolea lupta si impotriva afectiunilor cardiace, insuficientei hepatice, surmenajului, asupra sistemului nervos, este un bun energetic, diuretic, calmant, remineralizant, depurativ, detoxifiant si reconsituent al organismului.
      Nutrientii, un tip de carbohidrati complecsi, furnizeaza muschilor si creierului energia necesara.
      Fasolea mai poate fi folosita si pentru tratarea cistitei (ceai din teci de fasole), reumatismului.

        UZ EXTERN
      Pentru uzul extern mai indicati sunt tecii de fasole ce contin aminoacizi, acid salicilic, saruri minerale, etc propice in tratarea unor rani (boabe fierte si zdrobite), tratarea unor afectiuni ginecologice, acnee.

      Tratamente preventive: ateroscleroza, diabetul,  prevenirea cancerului de colon, tulburari de memorie ,osteoporoza, rahitism, litiaza biliara.
      Tratamente interne: hipertensiune arteriala, constipatia,  valori ridicate ale colesterolului si ale trigliceridelor, adjuvant in diabetul de tip II, fasole tarcata, cu efecte antitumorale puternice, adjuvant in hepatita si in ciroza, astm, ingrasare, osteoartrita, artrita reumatoida, imunitate, convalescenta, astenie, migrena, carente de minerale si vitamine.
     
      “Oameni buni!” (Banica jr. J), daca fasolea e asa benefica organismului si are atatea proprietati, pai sa mancam si sa traim sanatosi si voiosi. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu